Ansambel Modrijani
| Članek je bil prebran 785 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Ansambel Modrijani verjetno poznamo prav vsi Slovenci. Eni jih poslušajo raje kot drugi, ne glede na to, ali vam je njihova glasba všeč ali ne pa drži, da so ravno Modrijani tisti, ki so narodno zabavno glasbo uspeli približati širšim množicam in to zvrst glasbe narediti popularno tudi med mlajšimi. Njihova glasba je energična, zabavna in tudi izvrstno izvedena. To dokazujejo številne nagrade, ki jih je ansambel doslej že osvojil. Praktično vsako leto, od svojega nastanka v letu 2000, je tako skupina prejela vsaj kako nagrado ali priznanje.

gramofon siKatere nagrade so prejeli Modrijani?

Prvo nagrado je skupina Modrijani prejela leta 2000, ko so začeli svojo glasbeno pot. Tedaj so na Festivalu Majšperk prejeli 3. nagrado občinstva. V letu 2001 so prejeli več nagrad, in sicer na Festivalu Majšperk, Cerkvenjak in Vurberk. To leto so okronali tudi s srebrno ploščo z naslovom Daleč je dom. Tudi v letu 2002 niso počivali – prejeli so nagrade iz festivalov Vurberk, Ptuj in Števerjan. Prav tako so bili s svojo pesmijo Spomin na pevca še živi izbrani za Naj vižo na radiu Slovenija. Prejeli so tudi nagrado Zlati slavček (izbor za najbolj priljubljene ansamble v Sloveniji), Peter Švab pa je istega leta zmagal na tekmovanju za naj pevca v narodno-zabavni glasbi. V letu 2003 so prejeli: Rubinasti slavček, nagrado za Najboljši valček (pesem Ajda na polju), 1. nagrado občinstva na festivalu viž v narečju ter si prislužili Platinasto ploščo (Spomin na pevca še živi). Leta 2004 so Modrijani prejeli Diamantnega slavčka, nagrado za Najboljši valček na Slovenski polki in valčku, zmagali so na Narečni popevki (Moje dekle), tega leta pa je Rok Švab ponovno zmagal na tekmovanju za najboljšega pevca v narodno-zabavni glasbi. V tem letu so prejeli tudi zlato ploščo za njihovo ploščo Neskončno zaljubljena, zmagali pa so tudi na festivalu Števerjan. Leta 2005 so osvajali nagrade po slovenskih festivalih narodno-zabavne glasbe (Festival Vurberk, Festival Ptuj in Festival Cerkvenjak). Leta 2006 so imeli zlato ploščo (Božič z Modrijani) in malo ploščo (Tvoje solze me bolijo). Na Slovenski polki in valčku so ponovno osvojili nagrado za Najboljši valček (Tvoje solze me bolijo). V 2007 so osvojili kar dve srebrni plošči (Kam šel je čas in Poljub pod pajčolanom). V 2008 so ponovno zmagali z najboljšim valčkom na Slovenski polki in valčku, prav tako pa so na istem tekmovanju prejeli nagrado za najboljšo pesem (po izboru občinstva). Za ploščo Pusti mi pesmi, so prejeli Zlato ploščo. Leta 2010 so prejeli eno srebrno (Modrijani z gosti) in eno zlato ploščo (Poljub pod pajčolanom).  V letu 2013 so prejeli nagradi Gong popularnosti (za glasbeno skupino) za leto 2012 in pa Viktorja popularnosti za 2012. V letu 2014 je glasbena skupina prejela še en Gong popularnosti za 20013 in še enega Viktorja popularnosti za glasbeno skupino za leto 2013.

Vse te nagrade seveda pričajo o tem, kako kvalitetno glasbo ustvarja ansambel Modrijani, številne nagrade pa so prejeli tudi po izboru občinstva oziroma poslušalcev, kar pomeni da so s svojo glasbo prepričali tudi tiste, za katero jo ustvarjajo. Če vas zanima še več o prejetih nagradah in priznanjih ter o glasbeni skupini Modrijani na sploh, za več informacij obiščite uradno stran skupine.

Preberite tudi, kaj se je dogajalo v zakulisju filma Planet samskih, pod režijo katerega se podpisuje slovenski režiser Mitja Okorn.

© 16. 07. 2018 - mzone. Oglaševanje.