Kakšen kombi najeti?
| Članek je bil prebran 921 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Včasih vsega pač ne moremo spraviti v svoj osebni avtomobil, zato nam ne preostane drugega, kot da najamemo kombi. Pogosto se za kaj takega odločimo, ko se selimo in potrebujemo veliko prostora za to, da iz starega v novi dom prepeljemo večje kose pohištva, gospodinjske aparate, preproge, jogije, kavč, itd. Prav tako pa lahko pride kombi še kako prav, če se odpravljamo v Ikejo ali katero drugo trgovino s pohištvom, kjer želimo kupiti nekaj novega pohištva za svoj dom. Seveda je mogoče kombije uporabiti še za 1001 stvar, še posebej, če najamemo takšnega, ki je kar se da vsestranski in uporaben. Naj gre torej za selitev ali za gradben material oz. opremo, pri najemu kombija nas mora zanimati predvsem eno – da bo z njim mogoče na čim lažji način, naš tovor prepeljati iz mesta a na mesto b. Pa si poglejmo, kateri kombi se v tem najbolje odreže.

kombiCitroen Jumper – odličen v vseh razmerah

Morda kombi najemate za to, da boste preselili kavč in pralni stroj ali pa zato, ker želite kupiti novo zamrzovalno skrinjo. Morda ste manjši podjetnik, ki kombija sicer vsak dan ne potrebuje, tu in tam pa morate dostaviti kakšne večje tovore, za kar je vaš osebni avtomobil premajhen. V vseh teh primerih je najem kombija zelo smiselna in priročna izbira. Pri najemu je potrebno biti pozoren na to, da bo zastavljena naloga (selitev, dostava tovora, prevoz, itd.) z izbranim modelom kombija lahko izpeljana na čim bolj enostaven način. To pomeni, da preverimo, kako veliko prostornino nudi nek model, kako se odpirajo stranska ali zadnja vrata, kako dolgi so lahko predmeti, ki jih želimo prepeljati, koliko ljudi se lahko poleg tovora še pelje v kombiju, kakšne so morebitne omejitve, itd.

Če gledamo iz vidika fleksibilnosti, prilagodljivosti in modularnosti, potem nas bo gotovo prepričalo Citroenovo lahko gospodarsko vozilo Jumper. Gre za kombi, ki omogoča popoln izbor furgonov, prav tako pa nudi kar 17 m3 prostornine. Prav tako so s temi modeli pri Citroenu testno prevozili preko 4 milijone kilometrov, kar pomeni, da vas ta kombi na cesti ne bo razočaral ali pustil na cedilu. Za selitve in prevoze je zelo pomemben podatek tudi ta, da so zadnja vrata krilna in merijo v višino kar do 2,03 m – to je v tej kategoriji vozil največ. S tem ta vrata zagotavljajo kar 1422 mm uporabne širine in omogočajo lažje natovarjanje ali raztovarjanje tovora. Zelo priročna so tudi stranska bočna drsna vrata, ki merijo v širino do 1,25 m. Ta vrata so zelo uporabna, še posebej za koristna pa se izkažejo, če jih pri natovarjanju ali raztovarjanju uporabljamo v kombinacijami z zadnjimi, krilnimi vrati. Nakladalni prag je mogoče tudi znižati (za 7 cm) in s tem še olajšati natovarjanje težjih bremen. Najem kombija kot je Jumper lahko tako selitev ali prevoze tovora močno olajša, saj je ta kombi narejen tako, da bi bilo natovarjanje in raztovarjanje bremen čim lažje. Povrh vsega pa ima ta kombi mnoge sisteme za pomoč pri vožnji (npr. sistem za nadzor hitrosti med spustom) in kamero za vzvratno vožnjo, s čimer je vozilo tudi lažje obvladovati na cesti, prav tako pa je odveč tudi vsakršen strah, da tega kombija ne bi znali parkirati. Tukaj si lahko preberete še o drugih karakteristikah Citroen Jumperja.

Če vas mogoče bolj zanimajo dostavniki, potem si preberite še: dostavno vozilo Citroen Jumpy.

© 16. 07. 2018 - mzone. Oglaševanje.