Katere aparate potrebuješ za urejeno telo?
| Članek je bil prebran 319 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Kljub temu, da videz ni vse, le-ta vseeno pove veliko o tebi. Splošna vizualna urejenost je namreč tista, ki v prvih sekundah pritegne pozornost okolice in tvojega sogovornika. Prav tako nam lepota in zdravje dajeta večjo samozavest pri soočanju z vsakodnevnimi preizkušnjami, zato je pomembno, da temu delu posvetimo nekoliko več pozornosti – to storimo z izbiro pravih aparatov za osebno nego. Če nisi prepričan kakšen pripomoček za osebno nego izbrati, ti v nadaljevanju predstavljamo nekaj možnosti z njihovimi prednostmi in slabostmi.

Lepota zdravje

Brivnik ali depilator?

Če si želiš do gladke in nežne kože, te na trgu čaka velika izbira depilacijskih sredstev, med katerimi je res težko izbirati. Vsako ima svoje prednosti, kot tudi slabosti. Za izbiro pravega je seveda pomembna tudi osebna izkušnja, ki bo pokazala kaj tvoji koži najbolj dene. Brivniki in depilatorji so eden izmed najbolj pogostih sredstev za odstranjevanje dlak. Razlika med njima je predvsem v tem, da brivniki dlačice pobrijejo, medtem ko jih depilator populi, kar ponavadi zagotavlja dalj časa nežno kožo. Večina ljudi danes še vedno prisega na ročne brivnike, ki so najbolj priročni in enostavni za uporabo, vendar se tudi med izdelki za osebno nego razvijajo nove tehnologije, ki s seboj prinašajo še boljše in učinkovitejše načine za odstranjevanje dlak. Eden izmed teh je tudi epilacija, katere prednosti so predvsem v tem, da dlake odstrani s svojimi koreninami vred,  kar zavira ponovno rast dlak v prihodnje. Poleg dolge obstojnosti je prednost epilacije tudi v tanjših in redkejših dlačicah, kar se kaže predvsem z dolgotrajnejšo uporabo. Danes postajajo vedno bolj priljubljeni predvsem IPL epilatorji, ki pri uničevanju dlačic uporabljajo intenzivno utripajočo svetlobo, ki potuje do korenin dlačic, jih obseva ter s tem uniči  ter prepreči nadaljnjo rast dlak. Če si želiš nasvet iz prve roke si lahko na spodnjem linku ogledaš test enega izmed priljubljenih IPL odstranjevalcev dlak: http://ulicnistil.com/clanki/lepota-in-zdravje/na-testu-philips-lumea-sistem-za-odstranjevanje-dlak-ipl/

Ne le ženske, tudi moški se pogosto soočajo z izbiro pravilnega brivskega aparata. Električni, baterijski ali brivniki za enkratno uporabo – izbira je velika. Problem, ki se pojavlja pri moških je predvsem razdražena koža, zato je izbira le-tega še toliko bolj pomembna. Izbira pravega brivnika ni pomembna le za tiste, ki prisegate na sveže obrit obraz, temveč tudi tiste, ki prisegate na stržišče oz. brado, saj tudi vi potrebujete kvaliteten brivnik oz. prirezovalnik dlačic, ki bo negoval tvoj obraz.

Frizerski salon kar doma

Če tudi tebe priganja čas, a si vseeno želiš urejeno pričesko, lahko med aparati za nego najdeš pestro ponudbo pripomočkov, s katerimi lahko vsak dan izgledaš kot zadovoljna stranka iz frizerskega salona. Ženske med aparati za nego las največ uporabljajo oblikovalce in sušilce las. Medtem, ko so moški predvsem uporabniki aparatov za striženje las. Strižniki las so enostavni za uporabo in vzdrževanje, vendar to ne pomeni, da pri samem striženju ni potrebno biti pazljiv. Če potrebuješ nasvet kako postriči oz. pobriti glavo, te v posnetku čaka podroben opis postopka:

Ženske boste za urejeno pričesko potrebovale le odličen sušilnik las ter kakšnega izmed oblikovalcev las. Za čudovite in bujne kodre bo potrebno uporabiti odličen kodralnik. Medtem ko boste tiste, ki si želite ravnih las morale v nakup ravnalca las. Seveda se danes med izdelki za nego najdejo tudi kompleti oblikovalcev las, ki ponujajo tako funkcijo ravnanja kot tudi kodranja.

Tudi pri nakupu sušilnika las je potrebno biti pozoren na nekaj funkcij. Ne zanemari pomena dolžine kabla, saj se ti lahko hitro zgodi, da bo le-ta prekratka in te bo omejevala pri ustvarjanju pričeske. Za boljši učinek si lahko privoščiš tudi sušilnik las, ki omogoča sušenje s hladilnim zrakom ali fen s sušenjem z ioni, ki bo poskrbel, da lasje ne bodo naelektreni.

Ne pozabimo na čiste zobe

Pomemben del lepote in zdravja je tudi nega zob. Ne le, da so okras obraza, temveč tudi predstavljajo ogledalo našega zdravja. Na oddelku zobnih ščetk lahko danes najdemo pestro ponudbo le-teh, zato je izbira vsekakor težja. Izbrati električno ali klasično zobno ščetko? Tako pri eni, kot tudi drugi je bolj kot sama ščetka pomembno, da si vzamemo dovolj časa za ščetkanje, ter da temeljito očistimo vse zobne površine. Zato je odgovor na vprašanje predvsem osebna izbira.

© 21. 06. 2018 - mzone. Oglaševanje.