Lahko ime domene vpliva na SEO?
| Članek je bil prebran 255 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

V svetu množičnega števila spletnih strani se lahko zgodi, da ima nekdo zelo dobro ustvarjeno in optimizirano spletno stran, ki je za potencialne stranke in ogledovalce ogledu prijazna ter informativna, vendar nima toliko ogledov, kot si jo zasluži. Eden od razlogov zakaj je tako je lahko, da je ime domene slabo zastavljeno in ljudje spletne strani ne bodo obiskali.

Pri oblikovanju imena domene je vedno potrebno upoštevati, da se sklada z vsebino spletne strani. Priporočljivo je, da je domena kratka, specifična in točno opredeljuje, kaj je vsebina strani ter kakšen je njen namen. Če je na primer vsebina spletne strani prodaja prestižnih ročnih ur, je priporočljivo v domeni to tudi upoštevati.

Ime domene lahko vpliva na njen prikaz na iskalnih omrežjih. To pomeni, da se bo v brskalnikih spletna stran prikazala nižje kot druga. Posledično bo zato spletna stran manj obiskana in cilji so lahko tako nižje doseženi. Zato je vedno potrebno, da se ime domene nanaša na točno določeno stvar oziroma dejavnost, saj je ime domene eden od faktorjev, ki jih brskalniki upoštevajo, poleg drugih dejavnikov. To je za imetnike spletnih strani zelo pomembno, saj tako pridobivajo oglede in je njihova stran uspešna.

Pri oblikovanju spletne strani je potrebno upoštevati ne samo vsebino na sami strani, ampak tudi ime domene. Mora biti specifična, vsebovati vse ključne besede in unikatna, da bo lahko uvrščena čim višje na brskalnikih ter tako bolj uspešna. Ko se domena izoblikuje, je potrebno pred njeno registracijo preveriti razpoložljivost, kasneje pa se odločimo pri katerem ponudniku domen bomo gostili svojo domeno.

© 16. 07. 2018 - mzone. Oglaševanje.