Najem avtobusa po Sloveniji in po tujini
| Članek je bil prebran 827 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Najem avtobusa je včasih najboljša in najbolj praktična rešitev. Tak način prevoza je zelo priročen, če potujemo v večji skupini na isto lokacijo. Poleg raznih prevozov do znamenitosti in izletov, se danes občasni prevozi oziroma avtobusi najemajo tudi v primeru službenih prevozov (na razne seminarje, konference, izobraževanja), pri team buildingih, porokah ali drugih posebnih priložnostih, prevozih na koncerte ali druge zabavne dogodke, itd. Najem avtobusa je pogosto tudi cenovno najbolj ugodna varianta, pa tudi iz vidika varnosti in udobja se avtobusni prevozi pogosto izkažejo za odlične. Najem avtobusa pomeni, da zraven najamemo tudi šoferja (ali več šoferjev, v kolikor gre za daljše poti), s čimer naredimo pot udobno in brezskrbno tudi za vse tiste, ki bi sicer morali voziti osebne avtomobile in bi na cilj prišli vsaj malo utrujeni. Na tak način, pa na cilj vsi pridejo dobre volje, spočiti in polni energije za nove izzive oz. podvige.

arrivaCena najema

Seveda se cena najema avtobusa spreminja glede na različne dejavnike, ki so upoštevani. Cenik se seveda razlikuje glede na to, ali najemamo avtobus za prevoz po Sloveniji ali pa za prevoz po tujini. Običajno se v dnevni najem avtobusa za prevoz po Sloveniji šteje relacija do 250 prevoženih kilometrov in najem voznika do 14 ur (v kolikor želite najeti avtobus za dlje časa, sta potrebna dva voznika, ki se lahko zamenjata in spočijeta). Možna doplačila pri avtobusnem prevozu po Sloveniji so dodatni kilometri in dodatni voznik, plačilo parkirnine, itd. Pri avtobusnem prevozu po tujini se v dnevni najem prav tako šteje relacija do 250 km in najem šoferja do 14 ur. Pri tem se kot doplačila lahko pričakuje plačilo tunelov, cestnin in parkirnin (odvisno od držav, po katerih potujete), plačilo dodatnih kilometrov in dodatnega voznika, v kolikor gre za daljše vožnje (kar vožnje oziroma prevozi v tujini skoraj vedno so). Prav tako je potrebno med dodatne stroške šteti tudi plačilo dnevnic. Ceno na koncu oblikujejo posamezni avtobusni prevozniki po svojih merilih, pri čemer je dobro svoje povpraševanje poslati več ponudnikom, da lahko na ta način pridobimo dobro ceno.  Večina prevoznikov vsak najem, ki traja preko 6 ur, obračuna kot dnevni najem (250 km) oziroma se upošteva število prevoženih kilometrov, če je bilo preseženih 250 km. Cestnine, tunelnine (predornine), parkirnine in vsi ostali morebitni stroški, ki nastanejo na cesti, se običajno obračunavajo po veljavnih računih. Dnevnico se zaračuna takrat, ko avtobusni prevoz traja preko 12 ur ali pa traja po 23. uri. Če gre za prevoz po Sloveniji, se pri končni ceni zaračuna dnevnica za Slovenijo, v kolikor pa gre za prevoz po tujini, se dnevnica obračuna v skladu z zakonsko določeno višino.

Kateri avtobusni prevoz najeti?

Glede na to, da je pri nas kar nekaj avtobusnih prevoznikov, ki nudijo tako najem avtobusa po Sloveniji in tudi po tujini, pri končni odločitvi pogosto odloči cena. Kljub temu pa velja izbrati tistega ponudnika, ki zagotavlja visoko storitev, varnost in udobje. Med zelo uspešnimi avtobusnimi prevozniki v zadnjem času je Arriva, ki je prisotna po več mestih v Sloveniji in ponuja tudi mednarodne transportne storitve.

Preberite tudi, kateri avto je prvak med enoprostorci! Več!

© 22. 05. 2018 - mzone. Oglaševanje.