Subvencija za okna 2014
| Članek je bil prebran 2.265 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Eko sklad bo tudi v letu 2014 podeljeval subvencije za nakup lesenih oken. Nepovratna finančna sredstva naj bi pri skladu razpisali že na začetku 2014, predvidoma v februarju. Subvencije za okna so nepovratne finančne spodbude, namenjene za nove naložbe v obnovljive vire energije in za boljše energetske izkoristke stavb, v katerih bivamo. Kot do sedaj, so tudi v letu 2014 subvencije za okna omejena. Če si subvencijo želite zagotoviti je zato najbolje, da s prijavo na razpis pohitite. V lanskem letu so na primer sredstva namenjena za subvencije lesenih oken pošla že sredi julija. Prijav je torej vsako leto bistveno več kakor je sredstev.

NapisSubvencija le za naložbe, ki še niso izvedene

Preden oddate vlogo, s katero se potegujete za nepovratna finančna sredstva, ki jih podeljuje Eko sklad, ne smete začeti z deli na stanovanjskem objektu. To pomeni, da morate s kakršnimi koli posegi počakati do oddaje vloge. To je zelo pomembno, saj sicer ne boste ustrezali pogojem, ki jih razpisuje sklad. Pred oddajo vloge smete pridobiti predračun za samo izvedbo dela na stavbi, nato pa izpolnite vlogo, jo oddate in šele nato začnete z obnovo oziroma menjavo starih oken z novimi lesenimi okni. Prav neupoštevanje tega, kdaj smete začeti z obnovo, je med najbolj pogostimi vzroki, zakaj ljudje niso upravičeni do finančne spodbude Eko sklada.

Recept za uspeh: pravočasno oddana vloga in upoštevanje pravil

Do subvencije za lesena okna boste v letu 2014 upravičeni, če boste vlogo oddali pravočasni, v celoti izpolnjeno in z vsemi zahtevanimi prilogami. Poleg tega morate pred oddajo vlogo z izvedbo kakršnih koli del počakati.

© 19. 04. 2024 - mzone. Oglaševanje.