Avto, ki bi ga kupili še otroci
| Članek je bil prebran 243 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Nakup novega avtomobila ne bi smel biti osamljena zadeva, o kateri odloča le ‘pater familias’ oz. glava družina. Najverjetneje bosta avto uporabljala oba partnerja in, če razmišljate dolgoročno, nekega dne tudi vaši otroci. Zato je smiselno, da pri izbiri za vašo družino primernega avtomobila sodelujejo vsi družinski člani. Ste si kdaj zastavili vprašanje kakšen avto bi si izbrali vaši otroci? Zakaj ne preverite, česa si želijo in pri izbiri novega družinskega avtomobila upoštevate tudi njihove želje.

Na testno vožnjo z vso družino

Najbolje je, da se na testno vožnjo odpravita oba zakonca in preizkusita avto v podobnih okoliščinah, kot ga sicer uporabljata. To pomeni, če eden od zakoncev vsakodnevno prevozi dolge razdalje po avtocesti, je najbolje, da nagledano vozilo preizkusi na avtocesti. Zakonca, ki vozi predvsem po mestu in se z avtom odpravlja na krajše razdalje pa bo zagotovo zanimalo kako se nagledano vozilo obnaša med mestno vožnjo.

Avto po meri otrok

Na testno vožnjo vzemite tudi otroke in preverite ali vozilo ustreza tudi njim. Če otroci sedijo še v avtosedežu ali jahaču bo staršema pomembno, da ima vozilo na vseh zadnjih sedežih pritrditvene točke za varnejšo namestitev isofix avtosedeža. Otrokom pa bosta pomembna velikost oken in panoramska streha. Navdušeni bodo nad zadnjimi sedeži iz mehkih materialov. Starejši otroci, ki že lahko sedijo spredaj bodo navdušeni nad karseda udobnim sovoznikovim sedežem s pomično oporo za noge, tako kot na letalu Otroci imajo radi presenečenja. Njihov sanjski avto je takšen, da se lahko po potrebi spremeni tudi v prenočišče. Ko zložijo zadnje sedeže lahko v tako pridobljenem prostoru prespijo. Najbolje od vsega pa je, če so vrata prtljažnika opremljena s senzorjem, tako da jih lahko odprejo čisto sami, brez pomoči staršev.

Tudi izbira barve avtomobila bo postalo prava zabava, če bodo sodelovali tudi otroci. Nakup vozila skupaj z njimi bo velika zabava in pomembno doživetje, ki si ga bodo zapomnili in o katerem bodo še dolgo pripovedovali svojim prijateljem.

Proizvajalci avtomobilov  pri oblikovanju avtomobilov vse bolj upoštevajo potrebe družin. Citroën  je v tem pogledu naredil ogromen korak naprej. Zdi se, kot da bi Grand C4 Picassoja zasnovali otroci sami. Preverite zakaj.

 

© 21. 06. 2018 - mzone. Oglaševanje.