Je že čas za nov avtomobil?
| Članek je bil prebran 92 krat.
Slabo!Zadostno!Dobro!Prav dobro!Odlično!

Še vedno vozite vaš prvi avto? Se spomnite trenutka, ko ste kupovali vaš prvi avto? Naredili ste vozniški izpit in če ste imeli srečo, so vam starši kupili prvo vozilo. Pri slednjem so ga še vedno bolj izbrali oni, kot pa vi. Zdaj je to vozilo staro petnajst ali več let in, kljub vaši dobri negi, že neusmiljeno kaže zobe časa. Morda se v zadnjih letih kar vse po malem kvari, morda na nekaterih mestih že pričenja odstopati barva ali pa sta jo ponekod že izbrisala sonce in dež. Na vozilo ste, jasno, čustveno zelo navezani, saj ste z njim doživeli veliko dogodivščin in prevozili veliko kilometrov, tako doma, kot v tujini. Vendar pa je sedaj napočil čas za nekaj novega.

Kakšno vozilo boste izbrali sedaj?

Morda niste spremljali zadnjega razvoja avtomobilov, ali pa samo površno, zato niste dobro seznanjeni z napredkom, ki so ga dosegli novi avtomobili. Sodobni avtomobili so doživeli številne izboljšave na vseh področjih. Novi avtomobili imajo izboljšane:

– motor (dizelski so še vedno ‘in’, čeprav so jim, ob razvoju hibridnih in električnih motorjev, že napovedovali zaton),

– nivo udobja (potniške kabine so sedaj opremljene z nadvse udobnimi materiali, sedeži so vse bolj prilagodljivi, sopotniški sedeži se dajo izredno raztegniti, zadnji sedeži že imajo bralne lučke, odlagalnih mest je vse več in so v potniško kabino umeščena še bolj intuitivno) in še kaj.

– pametnih tehnologij v pomoč pri varni vožnji je vse več in so razvite s ciljem pomagati vozniku pri upoštevanju omejitev hitrosti, vzdrževanju varnostne razdalje, prehitevanju, zaviranju, parkiranju  itd.

Toliko na kratko. Seveda je pri izbiri novega avtomobila potrebno upoštevati tudi še druge parametre. Prvi in najpomembnejši je vaš budžet. In šele nato pridejo na vrsto tudi drugi, med slednjimi: pogonski agregat, poraba, tip vozila, znamka proizvajalca in še kaj. Če bosta avtomobil vozila oba partnerja je najbolje, da se oba odpravita na testno vožnjo in skupaj preverita ali jima izbrano vozilo ustreza. Družinam bo pomembna tudi sama prostornost potniške kabine, velikost prtljažnika in prisotnost isofix-a.

Odločitev in izbira novega avtomobila zahteva svoj čas, zato nikar ne hitite. Pri tem pa seveda izkoristite možnost testne vožnje in vse informacije, ki vam jih lahko ponudijo prodajalci avtomobilov.

© 16. 07. 2018 - mzone. Oglaševanje.